Příprava: 25 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 12 dkg polohrubé mouky
- 12 dkg moučkového cukru
- 5 vajec
- 2 lžíce horké vody
- 2 lžíce silné černé kávy
- špetka prášku do pečiva
Krém:
- 1/4 l mléka
- 1 kávový nebo karamelový pudink
- 20 dkg másla
- 10 dkg moučkového cukru
Postup receptu
- Žloutky utřeme s cukrem po lžičkách přidáváme kávu a vodu
- Vmícháme ušlehaný sníh z bílků a mouku s práškem do pečiva
- Upečeme na vymazaném a vysypaném plechu nebo plechu vyloženém papírem na pečení
- Upečenou roládu svineme a necháme vychladnout
- Vychladlou naplníme kávovým krémem, částí krému potřeme povrch rolády
- Příprava krému: z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink
- Vychladlý jej po částech zašleháme do másla (případně nastaveného rostlinným tukem nebo tvarohem) utřeného s moučkovým cukrem