Vynikající makový závin z kynutého těsta

Vynikající makový závin z kynutého těsta
Příprava: 60 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 8
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 40 dkg polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 6 dkg sádla
  • 6 dkg másla
  • 3 žloutky
  • 1 lžička citronové šťávy
  • mléko dle potřeby
  • tuk na vymazání
  • žloutek na potření

Kvásek:

  • 1 dl mléka
  • 2 dkg droždí
  • 4 dkg moučkového cukru

Maková nádivka:

  • 25 dkg mletého máku
  • 2 dl mléka
  • 20 dkg moučkového cukru
  • 5 dkg rozinek
  • 2 tlučené hřebíčky
  • 1 vanilkový cukr

Postup receptu

  1. Z mouky, soli, rozpuštěného másla a sádla, žloutků, citronové šťávy, vykynutého kvásku a mléka vypracujeme těsto, které rozdělíme na 3 díly a necháme vykynout
  2. Potom každý díl rozválíme, potřeme makovou nádivkou, svineme, položíme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným žloutkem a v mírně vyhřáté troubě upečeme
  3. Maková nádivka: mletý mák zalijeme vařícím mlékem, přidáme cukr, rozinky, tlučený hřebíček, vanilkový cukr a vše promícháme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.