Ingredience
- 50 dkg lasagní
- 1 cibule
- 15 dkg šunky nebo jiné uzeniny
- směs mražené zeleniny
- 4 rajčata
- olej
- 1 dl vývaru
- česnek
- sůl
- pepř
- strouhaný tvrdý sýr
Bešamelová omáčka:
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1/4 l mléka
- sůl a koření podle chuti
Postup receptu
- Z másla, mouky a mléka uvaříme bešamel tak, že rozpustíme máslo, přisypeme mouku, necháme ji pouze zpěnit a zalijeme mlékem
- Mícháme a vaříme asi 20 minut do husté omáčky, nakonec osolíme
- Lasagne nevaříme, dáváme je nevařené
- Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, šunku a mraženou zeleninu
- Směs osolíme, opepříme a přidáme vývar
- Do olejem vytřené zapékací misky vrstvíme: 1 vrstva bešamelu, na něj naskládáme vrstvu lasagní, pak dáme vrstvu zeleninové směsi se šunkou, posypeme strouhaným sýrem a vrstvy opakujeme
- Horní vrstva bude bešamel, na který poklademe na kolečka nakrájená rajčata a posypeme je sýrem
- Zapékáme 30-40 minut
Náš tip: Připravte si lasagne v pečicí pánvi. Je to snadné a rychlé. Zajímá vás víc? Podívejte se na hodnocení elektrických pánví.