Recepty na masové rychlovky s ovocem. Skvělé tipy na jedinečné kombinace!

Minutky patří k jídlům, které si dopřejeme, když chceme ochutnat něco opravdu speciálního, co nám nezabere příliš času.

A co vyzkoušet maso s ovocem?

S broskvemi, švestkou či mandarinkami?

V tomto článku se můžete inspirovat 6 rychlými recepty na masové minutky s ovocem, které si dozajista oblíbíte.

Velice chutnou rýži vám pomůže uvařit i rýžovar. Jak funguje a je výhodný k pořízení? Podívejte se na naše hodnocení elektrických rýžovarů.

Ovoce k masovým minutkám

Používané čerstvé ovoce musí být především dobře vyzrálé. Z našich domácích druhů ovoce jsou vhodná samozřejmě jablka a to spíše s nakyslou chutí, křehké hrušky, následují meruňky a broskve.

V pozdním létě a na podzim se k použití nabízejí švestky, které svou chutí osvěží každé maso. Drobné ovoce se pro tuto úpravu nehodí, to raději využíváme na přípravu různých přelivů a omáček.

Z dováženého exotického ovoce se jako kombinace k masu hodí především ananas, banány, pomeranče, mandarinky a v některých případech to mohou být i jiné méně známé druhy jako mango, avokádo a podobně.

A jaké maso je vhodné pro minutkovou přípravu? Pro minutku z vepřového masa si přichystáme kýtu nebo panenku, které jsou velmi rychle hotové. Kuřecí maso se na minutky výborně hodí, protože je křehké a jemné a velmi brzy udělané. Pro minutku z hovězího masa volíme hlavně roštěnou nebo steaky ze svíčkové.

Pokud vás ovoce v netradičních receptech zaujalo, zkuste se inspirovat třeba i recepty na ovocný grilovaný špíz. Uvidíte, že nebudete litovat!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.