Už jste je někdy zkoušeli?
Kapustové karbanátky jsou poměrně rychle hotové, zdravé a chutné.
Připravili jsme si pro vás hned více variant, ať máte z čeho vybírat.
Naleznete zde varianty masové i bezmasé.
Naše recepty
Karbanátky s kapustou můžete kombinovat s různými druhy zeleniny, ale i masem nebo sýrem. Jak vidíte, ani nebudeme potřebovat mouku, aby nám těsto drželo pohromadě. Stačí využít strouhanky, a to častokrát až na závěr, aby byly krásně křupavé.
Pokud budete chtít experimentovat, můžete použít i mandlovou mouku, která je bez lepku. K obalení můžete zkusit i rozdrcené kukuřičné lupínky.
Kapusta je bohatá na vitamíny skupiny B, ale mimo to je zdrojem vitamínu C, E, K a významných minerálů. Pomáhá na krásnou pleť a podporuje tvorbu červených krvinek.
Pokud se chcete vyhnout smažení, je ideální zvolit přípravu v troubě. Velice užitečná je i horkovzdušná fritéza, takže pokud ji máte doma, určitě ji zužitkujte.
Kromě receptů na kapustové karbanátky jsme vybaveni i dalšími zeleninovými, kupříkladu brokolicovými karbanátky a cuketovými karbanátky.
Za ochutnání stojí i kapustové speciality.
Tak ať vám chutná.
Podělte se s námi v komentářích, jak se to povedlo!