Příprava: 30 minut
Vaření: 120 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 150 minut
Obtížnost: 1 z 3 Počet porcí: 4
Ingredience
- 50 dkg hub
- 10 dkg slaniny
- 10 dkg kořenové zeleniny
- 2 cibule
- nové koření
- bobkový list
- pepř
- jalovec (nemusí být)
- 2 dl mléka
- 2 dl šlehačky
- rostlinný olej.
Postup receptu
- Cibuli spolu se strouhanou zeleninou a slaninou podusíme na tuku
- Zaprášíme moukou a podlijeme mlékem
- Omáčku rozmixujeme a uvaříme v ní kousky hřibovitých hub
- Podle chuti přidáme šlehačku, ochutíme a je-li omáčka příliš řídká, zahustíme ji hladkou moukou
- Mírně okyselíme
- Podáváme s houskovým knedlíkem