Příprava: 25 minut
Vaření: 35 minut
Počet porcí: 10
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 10
Ingredience
- 1 menší mladé jehňátko
- Čerstvý tymián
- česnek asi 10 paliček
- 6 piv
- sůl
- půl kila snainky na plátky
- med
- pepř
Postup receptu
- Musíme mít necky nebo nějakou vaničku do které budme dávat jehňátko, které už máme vyvrhlé a stáhlé z kúže
- Nachystáme si marinádu a to tak, že smícháme vše dohromady a naložíme do něj jehně a to musíme něčím zatěžket, ať kleží na dně
- Každé 3 hodiny otáčíme a máme naložené asi 24 až 36 hodin
- Než se začně grilovat musíme jej ještě zabalit na dvě hodiny do alobalu, aby se na rozpáleném grilu masíčko zahřálo, pak teprve grilujeme na plno bez alobalu
- Mezitím potíráme zbylou marinádkou
- Doba grilování je zhruba 5 hodin