Oblíbená rajčatová dobrota s nádechem Itálie, která má kořeny ve městě Bologna.
Boloňská omáčka své konzumenty nadchla natolik, že se po celé zemi začala šířit jako virus.
Vždyť na co si v asociaci se špagetami vybavíte jako první?
Pojďte si ji připravit tak, jak ji máte rádi.
Naše recepty
Kromě loupaných rajčat v plechovce samozřejmě můžete využít i rajčata čerstvá. Zejména pokud máte nějaká ze zahrádky, byla by škoda je nevyužít. Stačí naříznout jejich spodní část do kříže a dát je na 3 minuty do vroucí vody. Slupka se hezky oddělí a jednoduchými tahy tak oloupete celé rajče.
Maso vždy vybírejte pečlivě. Vyplatí se koupit maso čerstvé v celku nebo umleté od řezníka. Polotovary jsou často doplněny o další nejedlé složky. Z hovězího masa se hodí nejlépe kýta nebo tučnější plec. Z vepřového ideálně přední kýta nebo krkovička.
Pravá omáčka bolognese se vaří opravdu pomalu a dlouho. Doba vaření, nebo spíše dušení, se tak může vyšplhat na 2-4 hodiny, ale opravdu za to stojí.
Milujete italskou kuchyni? Inspirujte se dalšími recepty na těstoviny na italský způsob. Nebo vyzkoušejte další recepty na omáčky se špagetami.