Nejkvalitnější částí masa vepře je samozřejmě vepřová panenka.
Je šťavnatá a krásně libová.
Kdo ji ochutnal, ví že je výborná.
Máte už nějaký okázalý recept? Nebo stále hledáte inspiraci, jak tuto pochoutku připravit?
Naše recepty
Tip: Máte rádi houby a ocenili byste více receptů? Ochutnejte zapečené houby v těch nejchutnějších podobách.
U přípravy vepřové panenky musíme dávat pozor, aby se nevysušila. Proto je během její přípravy velice nutné používat teploměr na maso. K medium rare variantě (jemně propečené) se dopracujeme při 65°C teploty masa, když ji chceme medium (středně propečenou), tak až při 70°C. Medium rare je ještě ze čtvrtiny syrová, ale ke konzumaci bezpečná, medium je zase propečená o něco více, maso je uvnitř stále krásně růžové.
Před přípravou je ji také nutné očistit od její stříbrné blanky, jinak by byla tuhá a při smažení by se kroutila. Nejvíce práce si ušetříte, pokud si vyberete takovou panenku, která není tak obrostlá. Stačí těsně pod tuto blanku zapíchnout špičatý a ostrý nůž a táhnout k okrajům.
Jelikož z panenské svíčkové příliš šťávy nedostaneme, omáčku můžeme vytvořit zvlášť nebo z jejího výpeku. Naprosto ideální přílohou jsou brambory v různých úpravách či třeba zelenina připravená blanšírováním.
Tak už víte, který z receptů vyzkoušíte?
Napište do komentářů, jak se vám to povedlo!