Štika patří mezi velmi známé ryby na českém území.
Rybáři jistě nejsou na vážkách, jak tuto dravou rybu připravit.
Pokud ale přesto potřebujete poradit, můžete se inspirovat.
Naše recepty
Štiku si můžeme dopřát v dušené, smažené i grilované podobě. Není ani spekulace o tom, že by stačila na výborný rybí vývar. Dokonce je na vás, jak si ji naporcujete. Porcovat se ani nemusí, ale naopak se může upéct či ugrilovat v celku. Stačí ji vykuchat, vnitřek pak můžete nadívat dle libosti.
Nejjednodušší způsob je pečení na másle, ke kterému přidáme kmín, sůl a pepř. Vyniká také s kořenovou zeleninou nebo s omáčkou ze smetany.
Jako přílohu můžete zvolit brambory na mnoho způsobů, ale pochodila by i s čerstvou domácí bagetou.
Pro další inspiraci ještě musíme podotknout další recepty na mořské ryby.