Příprava: 30 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 2 holoubata
- šalvěj čerstvá
- játra
- sůl
- pepř
- olej
- 3 šálky vína bílého na podlití
- kmín
- máslo.
Postup receptu
- Holoubata musíme zbavit peří a očistit, potom vykuchat a vrátit zpět osolená a opepřená jatýrka s polu se šlavějí
- Mezitím si nachystáme velkou pánev hlubokou s máslem a na mě osmahneme z každé strany holoubata asi tak 5 minutek než ztmavnou
- Ještě než je podlijeme přidáme trošku soli a pepře a posypeme kmínkem
- hned potom podlíváme postupně vínem a vývarem nebo vodou
- Dusíme přibližně asi 1 hodinu, ale každách 20 minutek hlídáme a dolíváme vínko s vývarema otáčíme holoubátka, vše samozřejmně pod pokličkou, když dusíme
- Až je podusíno je nejlepší holoubátko s rýží