Víte, že krkovice je jedním z nejčastěji konzumovaných druhů masa?
Jde o sval mírně prorostlý tukem – proto je tak krásně šťavnatá.
Hodí se k pečení, grilování i uzení.
Objevte ty nejlepší recepty s vepřovou krkovicí v hlavní roli.
Naše recepty
Tipy šéfkuchařů, jak nejlépe připravit krkovičku
- Maso je lepší kupovat vcelku a nakrájet si ho teprve doma.
- Ideální plátek krkovice by měl být vysoký přibližně 2 cm.
- Začít včas se vyplatí! Čím více času stráví maso v marinádě, tím bude chutnější. Naložte ho přes noc, nebo alespoň na 4 hodiny.
- To samé platí o pečení. Pomalu pečená krkovice je prostoupena chutí a maso se doslova rozplývá na jazyku.
- Při smažení a grilování se maso naopak musí rychle zatáhnout. Ideální teplotu poznáte, tak že udržíte ruku 10 cm nad rozpálenou pánví nebo grilem jen 2-3 vteřiny.
- Žádné spečené zbytky! Před grilováním zkontrolujte a očistěte rošt.
- Stejně jako u jiného masa i u krkovičky platí, že po upečení nebo po grilování je nejlepší nechat maso ještě chvíli odpočinout např. pod alobalem, pokličkou nebo talířem.