Plněné mleté maso vejci alias pštrosí vejce

Plněné mleté maso vejci alias pštrosí vejce
Příprava: 15 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 5
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 5

Ingredience

  • 500 g mletého masa, nejlépe hovězího
  • 1 vejce syrové
  • 4 vejce uvařené
  • majoránka
  • pepř
  • sůl
  • drcený kmín
  • strouhanka na obalení a zahuštění
  • najemno nasekaná cibulka
  • mletá paprika

Postup receptu

  1. Napřed si musíme uvařit 4 vejce natvrdo
  2. Pak si do velké mísy dáme mleté maso, vejce syrové, kmín, pepř, sůl, červenou papriku mletou, majoránku a strouhanku a vše dobře promícháme dohromady
  3. Pak si vezmeme celé vařené vejce a obalíme ho masovou směsí jako na velké vejce podobně a ještě obalíme ve strouhance
  4. Vymastíme si pekáček sádlem a pečeme v troubě 45 minutek
  5. K tomu je výborná bramborová kaše

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.