Jak na naložený hermelín? Recepty 5krát jinak pro vaší inspiraci

Jaké je nejoblíbenější hospodské jídlo k vychlazenému pivu? Přinášíme recept na nakládaný hermelín, který je vedle utopenců další českou specialitou.

Plísňový sýr udělá ve společnosti dobrého koření a zeleniny velkou parádu a určitě si jej vychutnáte i doma.

Chcete vědět, jak na nejlépe sýr naložit a jak dlouho jej nechat ustát?

V našich receptech najdete inspiraci na klasiku i trochu zábavného sýrového experimentu.

Ingredience na 3 porce:

  • 3 ks hermelínu
  • 1 ks uzené klobásy dle chuti
  • 5 lžic kysaného zelí
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 větší cibule (červená nebo žlutá)
  • 2 stroužky česneku
  • 3 ks nakládaných beraních rohů
  • 2 menší bobkové listy
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 lžička kmínu
  • sůp
  • pepř
  • slunečnicový olej

Postup:

  • Utřený česnek smíchejte s hořčicí a směsí potřete podélně překrojené hermelíny.
  • Na směs přidejte na kolečka nakrájenou cibuli, lehce opepřete, osolte a přiklopte.
  • Kysané zelí smíchejte s kmínem a přisolte. Klobásu nakrájejte na kolečka.
  • Na dno sklenice vložte cibuli na kolečka, beraní roh, zelí a pár koleček klobásy. Přidejte hermelín a takto opakuje i u zbylých hermelínů.
  • Přisypte zbytek koření a vše zalijte slunečnicovým olejem tak, aby byly všechny hermelíny ponořené.
  • Skladujte na tmavém místě při pokojové teplotě minimálně 7 -10 dní. Výsledek si vychutnejte s vychlazeným pivem.

Trefili jsme se vám některým z těchto receptů do chuti?

Věříme, že ano.

Tahle sytá svačinka je jednoduchá na přípravu, poslouží jako skvělý dárek i jako zpestření večírků s přáteli.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.