Příprava: 20 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 20 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- Tak 50 maldých kopřiv
- 1 až 2 citrony bez kůry
- 1 kg fruktózy
- šťáva ze tří citrónů.
Postup receptu
- Nejprve kopřivy očistíme od prachu a nečistot a pak dáme svařit asi na 15 minut do vody společně s citronem celým oloupaným a necháme celý nálev vychladnout
- Potom do vychladlých scezených kopřiv dáme š´távu ze tří citrónů a 1 kg fruktozy a pořádně zamícháme a nalíváme do láhví, které skladujem v lednici maximálně 3 až 4 týdny
- Tato šťáva je velmi zdravá, čistí krev je močopudná a pomáhá při nachalzení a v období chřipek