Lilek jako kaviár

Lilek jako kaviár
Příprava: 30 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 30 dkg lilku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce octa
  • citronová šťáva
  • pepř
  • 10 dkg prolisovaných rajčat
  • 1 strouhaná cibule.

Postup receptu

  1. Neloupané očištěné lilky upečeme v troubě doměkka
  2. Necháme vychladnout a nadrobno je posekáme
  3. Pak je utřeme v misce za postupného přidávání olivového oleje
  4. Osolíme, opepříme, přidáme trochu octa, můžeme přidat trochu pikantnějšího koření, např. chilli
  5. Přidáme prolisovaná oloupaná rajčata, strouhanou cibuli a promícháme
  6. Směsí potíráme plátky bílé veky a obkládáme okurkou, vařeným vajíčkem, rajčetem apod

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.