Příprava: 30 minut
Vaření: 50 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 lžíce oleje
- 20 dkg zelených fazolových lusků
- 10 dkg červeného zelí
- 6 dkg cibule
- 1 pórek
- 1 stonek celeru
- 1 stroužek česneku
- trochu tymiánu a majoránky
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 1 l masového vývaru
- osmažená žemle
- sůl
- mletý pepř.
Postup receptu
- V hrnci zahřejeme olej, přidáme očištěnou, drobně nakrájenou zeleninu s kořením a podusíme
- Pak přidáme rajčatový protlak zředěný trochou vývaru, směs osolíme, opepříme, přilijeme vývar a vaříme tak dlouho, až je zelenina měkká
- Podáváme s osmaženou žemlí