Příprava: 40 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 6 natvrdo uvařených vajec
- 20 dkg hlávkového (nejlepší je ledový) salátu
- svazek ředkviček
- 6 lžic oleje
- 3 červené cibule
- 5 dkg křenu
- 2 lžíce octa
- 2 lžíce vody
- 2 ks chilli papriček (například kozí rohy)
- sůl
- mletý pepř
- cukr.
Postup receptu
- Listy hlávkového salátu natrháme na kousky, očištěné ředkvičky nastrouháme nahrubo
- Cibuli nakrájíme na slabá kolečka a křen najemno nastrouháme
- Chilli papričky zbavíme semínek a nakrájíme na kousky.
- Můžeme použít i sterilovaný křen
- Smícháme ocet, olej a dvě lžíce vody
- Podle chuti osolíme, opepříme a případně dosladíme
- Přimícháme křen, kolečka cibule a chilli a necháme asi 15 minut marinovat
- Vejce oloupeme, rozpůlíme a spolu se salátem naskládáme do hlubší misky
- Vše zalijeme marinádou a necháme v chladu do druhého dne rozležet
- Podáváme s tmavým pečivem