Příprava: 40 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 100 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 3 žloutky
- 2/5 kostky rostlinného tuku
- 1/2 hrnku moučkového cukru
- 6 lžic mléka
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 4 lžíce solamylu
- 1/2 balíčku prášku do pečiva.
Náplň
- 60 dkg rebarbora
- 3 bílky
- 3/4 hrnku moučkového cukru
- 1/2 hrnku pomletých ořechů
- 1 vanilkový cukr.
Postup receptu
- Tuk vymícháme s cukrem a se žloutky, přidáme mléko a mouku se solamylem a práškem do pečiva
- Těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a dáme na 20 minut zapéci
- Potom na předpečené těsto navršíme náplň a dopečeme
- Náplň: Rebarboru oloupeme, a nakrájíme na malé plátky
- Na sítu ji spaříme a opláchneme studenou vodou
- Z bílků, moučkového a vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh, do něhož vmícháme ořechy a okapanou rebarboru