Příprava: 30 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 25 dkg hladké mouky
- 1,5 dkg droždí
- 1 lžička cukru
- 2 lžíce oleje
- 1,5 dl vody
- 1/2 lžičky soli.
Náplň
- 50 dkg pórku
- 2 lžíce rostlinného másla
- 1/4 l zakysané smetany
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 vejce
- 10 dkg slaniny
- sůl.
Postup receptu
- Do mísy prosijeme mouku, uděláme důlek, rozdrobíme droždí, zasypeme jej lžičkou cukru a zalijeme trochou teplé vody
- Necháme vzejít kvásek, pak přidáme olej, sůl a zbytek vody teplé vody a vypracujeme těsto
- Necháme je v teple vykynout a mezitím připravíme náplň
- Pórek nakrájíme nadrobno a podusíme na másle
- Ve smetaně rozmícháme mouku, přidáme vejce a sůl a na kostičky nakrájenou slaninu
- Směs vmícháme k vychladlému pórku
- Vykynuté těsto rozetřeme do vymazané a vysypané koláčové formy (nebo na menší plech), potřeme pórkovou náplní a upečeme dorůžova
- Podáváme teplé
- Obměna: Kynuté těsto můžeme nahradit listovým