Příprava: 20 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 50 dkg vařeného uzeného masa
- 6 vajec
- 1/8 l mléka
- několik lžic vývaru z masa
- 6 žemlí
- sekaná petrželka
- hrst mladých kopřiv
- mletý pepř
- podle chuti muškátový květ
- sůl
- sádlo na vymazání.
Postup receptu
- Žemle nakrájíme na kostičky a zvlhčíme je několika lžícemi vývaru z masa, přidáme vařené uzené maso nakrájené na kostičky, sekanou petrželku, hrst mladých kopřiv, osolíme, opepříme a přidáme muškátový květ
- Vajíčka rozkvedláme s mlékem a směs zalijeme
- Promícháme a necháme chvilku stát
- Pekáč vymažeme sádlem, směs do něj urovnáme a zvolna pečeme dočervena
- Nádivku podáváme teplou s dušeným špenátem nebo studenou s hlávkovým salátem