Příprava: 40 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 25 dkg grahamové mouky
- 10 dkg hladké mouky
- 200 ml vody
- 4 lžíce oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- ¼ kostky droždí
Postup receptu
- Nalijeme vodu, přidáme olej, mouku, sůl, doprostřed droždí s cukrem, zahrneme moukou
- Nastavíme příslušný program na hnětení a kynutí těsta
- Po vykynutí vyklopíme těsto na pomoučený vál, prohněteme a vytvoříme malé bulky
- Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, přikryjeme ubrouskem a necháme kynout ještě 20 minut
- Potřeme vodou a pečeme v předem vyhřáté troubě na 220°C 15–20 minut
- Hotové necháme vychladnout