Výborná čína s drůbežím masem a zeleninou

Výborná čína s drůbežím masem a zeleninou
Příprava: 10 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 35 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 500 g kuřecího nebo krůtího masa
  • pórek
  • 1 cibule
  • 200 g bambusových výhonků
  • půl papriky červené a půl žluté
  • 1 hlíva ústřičná
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce worcesteru
  • půl lžičky čínského koření
  • kdo rád hodně kari, ať si dá ještě půl lžičky navíc kari
  • olej na osmahnutí masa a zeleniny

Postup receptu

  1. Nejdříve se musí nakrájet maso na tenké nudličky spolu s pórkem, cibulí, paprikami a hlívou ústřičnou
  2. Pak se na vysokou pánev nalije olej a osmahne se maso společně s pórkem a s cibulkou
  3. Až mírně zezlátne cibulka, přidáme zbytek zeleniny, zakápneme sójovkou a worcesterem, okořeníme a trošku podlijeme vodou, ale zelenina pustí ještě šťávu
  4. Asi 10 minut na mírném ohni podusíme
  5. Nakonec si nachystáme solamyl v hrníčku s troškou vody (asi tak na čtvrtku hrnku vody 1 lžíce solamylu), aby se nám udělal pěkně sosík, a je hotovo
  6. Nejraději k tomu máme čínské kupované nudle a nebo kvalitní Uncle Beans rýži

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.