Příprava: 10 minut
Vaření: 25 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 35 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 10 středních jablek
- 2 pudinkové prášky
- 2 vanilkové cukry
- vodu tak, aby byla centimetr nad jablky
- hodně šlehačky buď ve spreji, nebo ušlehanou
Postup receptu
- Nejprve očistíme jablka od jádřinců a slupek, pak je nakrájíme na malinké kostičky, které vložím do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla centimetr nad jablky
- Pak nasypeme dva vanilkové cukry, zamícháme a pod pokličkou dusíme
- Musíme hlídat, voda se ráda vypařuje, takže postupně dolévat vodu, než jsou jablka rozvařená
- Když vidíte, že jsou pořád jablka vcelku, šťouchačkou na brambory si pomozte v průběhu vaření
- Potom si nachystejte v hrnku půl vody a v ní rozkvedlejte dva pudinky a hned vlijte do rozvařených jablek, ztlumte oheň a duste tak 2 minuty za stálého míchání
- Pozor, připaluje se to, takže opravdu míchat
- Pakliže je hotovo, odstavíme, nachystáme si dortovou formu nebo menší pekáček a pokládáme první vrstvu piškotů, pak vlijeme jablečnou hmotu, a pak další vrstvu piškotků a další vrstvu jablíček a necháme ztuhnout tak na hodinu v chladu
- Nakonec zdobíme šlehačkou