Příprava: 5 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 35 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 10 dkg žampionů
- 10 dkg šunky
- 2 lžíce másla
- 5 dkg strouhaného ementálu
- 2 lžíce hladké mouky
- 40 dkg sterilovaných rajčat
- 10 dkg mraženého hrášku
- sůl
- pepř
- vývar ze slepice nebo slepičího bujonu
Postup receptu
- Z másla a mouky připravíme světlou jíšku
- Rajčata dáme do hrnce a zalijeme je vývarem
- Cca 15 minut rajčata povaříme a potom je rozmixujeme
- Přidáme nakrájené, na másle opečené žampiony, hrášek, sůl a pepř
- Polévku zahustíme vychladlou jíškou,10 minut povaříme, dochutíme a podáváme s nastrouhaným sýrem a pokrájenou šunkou