Příprava: 20 minut
Vaření: 100 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 slepice
- 6 dl mléka
- 6 stroužků česneku
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1 lžíce ďábelského koření
- 1 lžíce Solamylu
- máslo
Postup receptu
- Slepici uvaříme doměkka, pak ji naporcujeme
- V hrnku rozšleháme mléko s rozetřeným česnekem, pepřem, kořením a Solamylem
- Do této směsi naložíme porce slepice na 2 hodiny
- Pak slepici vložíme do vymaštěného pekáčku, na každou porci dáme kousek másla a ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova
- Během pečení podle potřeby podléváme slepičím vývarem
- Příloha: bramborová kaše, zeleninový salát nebo také bramborové knedlíky a dušené červené zelí