Příprava: 70 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 3
Ingredience
- 3 tvrdší housky
- 1/4 l vody
- 1 mrkev
- 1 menší petržel
- kmín
- sůl
- 1/4 l mléka
- kousek másla
- 1/2 l vody nebo vývar
- 1 bílek
- 1 žloutek
Postup receptu
- Nakrájené housky namočíme asi na hodinu do studené vody
- Potom je dáme vařit do 1/2 l vody, přidáme sůl, mrkev a celer vcelku, petrželku, kmín a vaříme, až je zelenina měkká
- Mrkev a celer vyjmeme
- Přidáme mléko, petrželku, máslo a vše rozmixujeme
- Mrkev a celer nakrájíme na kostičky a vložíme do polévky
- Prohřejeme, přidáme rozšlehané vejce a sekanou petrželku
- Obměna: kromě mrkve a petržele můžeme přidat i další zeleninu – květák, kedlubny, celer a nakonec buď pokrájet do polévky, nebo rozmixovat s rozvařenými houskami