Příprava: 15 minut
Vaření: 15 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 60 dkg libovějšího bůčku
- 2 rajčata
- 1 červená paprika
- 1 pórek
- sůl
- pepř
- trochu kmínu
- pepře a chilli
- máslo na potření.
Omáčka
- 1 cibule
- 1/8 l červeného vína
- 10 dkg majonézy
- 2 lžíce ostrého kečupu
- 10 dkg zakysané smetany
- 1 lžíce worchesteru
- 1 lžíce sekané petrželky
- tabasco.
Postup receptu
- Papriku nakrájíme na čtverečky, rajčata na čtvrtky, pórek na kolečka, cibuli jemně nasekáme a maso nakrájíme na kousky a naklepeme
- Cibuli svaříme s vínem, propasírujeme nebo jen rozmixujeme a necháme vychladnout
- Rajčata, pórek, papriku a maso napichujeme střídavě na jehly, osolíme, opepříme, posypeme trochou kmínu, pepřem a chilli, potřeme máslem a grilujeme
- Propasírovanou cibuli smícháme s majonézou, kečupem, smetanou, worchesterem, tabascem, solí a pepřem
- Omáčku podáváme k masu spolu s opečenými bramborami