Příprava: 20 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 4-5 větších uvařených brambor
- 3 a 1/3 hrnku hladké mouky
- 1 kostka droždí
- 1/2 lžičky cukru
- 1 a1/4 hrnku vlažného mléka
- sůl a suroviny na náplň podle chuti.
Postup receptu
- Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a prolisujeme
- Přidáme k nim mouku, uprostřed uděláme jamku a rozdrobíme do ní droždí
- K droždí přidáme cukr, 2 lžíce vlažného mléka, promícháme a necháme 10 minut odležet, až droždí vzejde
- Pak přidáme trochu soli, mléko podle potřeby a vypracujeme hladké těsto
- Necháme ho chvíli vykynout, ještě jednou promísíme a rozdělíme na poloviny
- Těsto vyválíme a vložíme na dva vymazané plechy
- Na těsta rozložíme náplň ( kečup, rajčata, papriky, feferonky apod
- ), posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme olejem
- Zapékáme 30 minut
- Upečenou pizzu vyjmeme, poklademe plátky šunky a podáváme