Příprava: 15 minut
Vaření: 80 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 95 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 30 dkg celeru
- 2 červené řepy
- 1 svazek lahůdkových cibulek
- 60 dkg filé z lososa
- 5 lžic olivového oleje
- 1 lžička hořčičných semen
- 50 ml zeleninového vývaru
- pepř
- 2 lžíce hladké mouky
- 4 lžíce posekané petrželky
- 2 lžíce čerstvého strouhaného křenu
- 4 lžíce strouhanky
- 3 lžíce másla
Postup receptu
- Řepu omyjeme a vaříme ve vodě asi 50 minut
- Celer oloupeme, nakrájíme na kostky, vaříme v osolené vodě 5min
- Řepu oloupeme, pokrájíme na kostky
- Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a osmahneme na něm na kolečka pokrájenou cibulku a celer
- Přidáme semena, vývar, řepu, krátce prohřejeme, osolíme a opepříme
- Rybu omyjeme, osušíme, poprášíme moukou a na zbývajícím oleji ji opečeme z obou stran
- Vyjmeme a položíme na plech vyložený pečícím papírem
- Petrželku smícháme s křenem, strouhankou a změklým máslem
- Touto směsí potřeme rybu a v troubě pod grilem ji zapečeme dozlatova