Nevíte co uvařit k obědu? Nebo k večeři?
Chcete jednoduchý pokrm, který připravíte do hodiny a nasytíte jím celou rodinu?
Připravte si recept na francouzské brambory, nebo také gratinované.
Zde najdete několik variací tohoto zapečeného jídla a určitě si vyberete i vy!
Naše recepty
Jaké brambory jsou na zapékání ty nejlepší?
Nejdůležitější je vědět, že brambory mají nespočet odrůd. Které jsou ale ty nejlepší na tento zapečený pokrm, to si dnes odhalíme.
Ideálními bramborami na zapékání je odrůda B, neboli také přílohové. Z těchto brambor se připravují šťouchané brambory, bramborovou kaši ale také právě zapečené.
Abyste v bramboře uchovali nejvíce zdraví prospěšných látek, je dobré je vařit ve slupce, poté je nakrájet a až pak zapéct. Vhodné jsou v tomto případě brambory s tenkou slupkou, které jsou mladé a jejich loupání jde jako po másle. Naopak brambory se slupkou tlustší je lepší vařit již oloupané dopředu.
Inspirujte se také těmito recepty na gratinované nebo zapékané pokrmy po francouzsku!