Je rychlá a nenáročná na přípravu.
Můžete do ní použít jakékoliv oblíbené ovoce.
Zvládne ji i úplný začátečník!
Právem patří mezi nejoblíbenější letní dezerty.
Inspirujte se v našich receptech na bublaninu a připravte si tento skvělý moučník klidně i mimo sezónu.
Naše recepty
Název bublaniny je odvozen od slova bublat – lehké těsto při pečení stoupne, zatímco ovoce, které se poklade na povrch moučníku klesne dolů, vypadá to tedy jako by těsto vybublalo vzhůru.
Tradičně se připravuje z třešní, ale je výborná s jakýmkoli ovocem – borůvky, rybíz, maliny, lesní směs, ale i švestky, rebarbora nebo třeba ananas.
Po upečení a vychladnutí ji posypte moučkovým cukrem a pokud ji nesníte hned, přikryjte ji čistou utěrkou, aby byla zůstala co nejdéle čerstvá.
V horkých letních dnech ji servírujte s kopečkem vanilkové zmrzliny.
Velkou parádu ale udělá i snítka čerstvé máty, meduňky anebo pár kousků ovoce.