Příprava: 20 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 30 dkg rýže
- 15 dkg sterilovaného hrášku
- 15 dkg vařeného uzeného masa
- 2 lžíce sádla nebo rostlinného tuku
- 15 dkg čerstvých nebo 3 lžíce sušených hub
- 2 vejce
- 1 cibule
- 2 lžíce rajského protlaku
- strouhaný sýr
- sůl.
Postup receptu
- Drobně nasekanou cibuli zpěníme na části tuku, vmícháme rajčatový protlak a přebranou a propláchnutou rýži
- Osmažíme, zalijeme vodou 3 cm nad povrch rýže, osolíme a podusíme doměkka
- Do podušené rýže vmícháme osmažené (nebo povařené sušené) houby
- Vejce umícháme na tuku, vychladlé nakrájíme a spolu s kostičkami uzeného masa a s okapaným hráškem vmícháme do rýže
- Při podávání sypeme strouhaným sýrem