Máte pocit, že jíte stále dokola jen kuře?
Nahraďte ho jiným chutným, zdravým a dietním drůbežím masem!
Inspirujte se našimi recepty se slepicí!
Kromě klasické polévky ji můžete připravit na mnoho dalších způsobů.
Příprava je jednoduchá a výsledek vždy stojí za to.
Naše recepty
Na červeném víně chutná skvěle také hovězí maso. Vyzkoušejte lahodná hovězí líčka!
Slepice zdaleka není jen na polévku
Mnoho z nás má slepici stále zafixovanou pouze jako surovinu na slepičí vývar. To je ale škoda, neboť ze slepice se dá připravit velké množství dalších chutných pokrmů. Nejčastějším způsobem úpravy slepičího masa je vaření a dušení, ale lze ji i péct či smažit.
Slepici většinou koupíme vcelku a zmraženou. Před přípravou pokrmu je velmi důležité nechat maso pomalu rozmrznout, například tak, že ho dáte den předem do ledničky, kde postupně povolí. Nikdy slepici nerozmrazujte ponořením do teplé vody nebo v mikrovlnce. Poté už záleží jen na vás, zda se slepici rozhodnete použít vcelku či zda ji naporcujete na menší kousky.
V čem spočívá rozdíl mezi slepičím a kuřecím masem?
Kuřecí maso, které používáme na přípravu většiny pokrmů, jsou většinou tak zvaní brojleři. Tedy mláďata, která díky speciální stravě velmi rychle rostou a přibírají na váze. Ostatně jistě jste si všimli, že váha mnohých kuřat v obchodě je větší než váha dospělé slepice. Slepice jsou dospělí jedinci, kteří jsou prvoplánové určeni ke snášení vajíček, konzumovat se ale samozřejmě dá i jejich maso. Naše recepty ze slepičího masa josu toho tím nejlepším důkazem.
Oproti kuřeti je slepičí maso o něco tužší, vyžaduje proto delší přípravu, a také tučnější. Z tohoto důvodu se tak doporučuje odstranit kůži. Stejně jako kuře patří i slepice mezi zdravé druhy bílého masa. Recepty se slepiším masem tak obsahují velké množství bílkovin, vitamínů skupiny B i minerálních látek, jako je draslík a fosfor.