Netradiční řízky z mletých jater

Netradiční řízky z mletých jater
Příprava: 20 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 40 dkg jater (vepřová nebo drůbeží)
  • 4 středně velké brambory
  • sůl
  • pepř
  • 1 vejce
  • 1 houska a trochu mléka

Postup receptu

  1. Očištěná a odblaněná játra umeleme
  2. Syrové oloupané brambory nastrouháme a smícháme s játry
  3. Směs osolíme, opepříme, přidáme jedno vejce, jednu v mléce namočenou a vymačkanou housku a vše dobře smícháme
  4. Pak lžící vkládáme do horkého tuku hromádky směsi, rozetřeme je na placičky a usmažíme
  5. Příloha: bramborová kaše, vařené brambory, zeleninový salát

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.