Příprava: 20 minut
Vaření: 120 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 140 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- Půlka slepice
- sůl
- 1,5 l vody na zalití
- 3 zrnka pepře
- 1 stroužek česneku
- 1 cibule
- 40 dkg kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
- 1/4 květáku
- 5 dkg hub nebo žampionů
- 1 lžička rajčatového protlaku
- 4 lžíce sterilovaného hrášku
- 1 vejce
- 5 lžic mouky
- petrželka
- 5 dkg tenkých nudlí.
Postup receptu
- Očištěnou a opláchnutou slepici vložíme do hrnce, osolíme a zalijeme vodou
- Přidáme pepř, prolisovaný česnek, na půlku rozkrojenou cibuli a vaříme, až je maso téměř měkké
- Slepici vyjmeme a polévku přecedíme
- Potom do polévky přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu a houby a vaříme, až je vše měkké
- Před dovařením do polévky přidáme vykostěné a na kousky nakrájené slepičí maso, rajčatový protlak a hrášek
- Nudle do polévky podáváme uvařené zvlášť, můžeme je však také vynechat, protože polévka je dostatečně hustá zeleninou a masem