Pokrm plný rýže, masa a zeleniny.
Odraz jihoevropského temperamentu.
Netradiční večeře z jednoho hrnce.
Vyzkoušejte recepty na paellu – jídlo pestré na pohled i v chuti.
Naše recepty
Máte rádi krevety? Inspirujte se dalšími recepty s krevetami.
5 zajímavostí na závěr
- Ačkoliv je celosvětově vnímána jako tradiční španělské jídlo, jde o symbol pouze jednoho španělského regionu – oblasti Valencie.
- Vznikla na rybářských lodích – šlo o jednoduché a snadno dostupné, levné a zároveň syté jídlo.
- Na přípravu se používá speciální pánev na paellu, která je široká a nízká. Ve Valencii se označení paella používá pro všechny druhy pánví.
- Při vaření se pokrm nezakrývá a rýže by se neměla úplně uvařit, naopak má pozvolna „dojít“ až po odstavení z plamene.
- Typickou žlutou barvu dodává jídlu šafrán.