Králičí roláda v alobalu

Králičí roláda v alobalu
Příprava: 30 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 zadní vykostěná stehna
  • 2 nožičky silnějšího párku nebo klobásy
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 2 vejce
  • 1 lžíce podušených hub nebo žampionů
  • koření podravka
  • hořčice
  • mletý pepř
  • sůl.

Postup receptu

  1. Obě stehna naklepeme, mírně osolíme a okořeníme podravkou a pepřem
  2. Položíme je na sebe s přesahem tak, abychom získali větší plát masa
  3. Potřeme hořčicí, vejci usmaženými s houbami a doprostřed položíme uzeninu
  4. Svineme do rolády a zabalíme důkladně do alobalu
  5. Položíme do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme v troubě asi hodinu
  6. Pokud zůstane nějaká šťáva z pečení v pekáčku, přidáme kousek másla, lehce zahustíme trochou polohrubé mouky a provaříme
  7. Příloha
  8. bramborová kaše, přelitá výpečkem a zeleninový salát
  9. Máme-li dost provařené šťávy, můžeme podávat i s bramborovým knedlíkem a dušeným červeným zelím

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.