Příprava: 20 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 60 dkg rybího filé
- 20 dkg žampionů
- 6 dkg slaniny
- 2 dkg hladké mouky (1 rovná lžíce)
- 3 dkg másla
- strouhanka
- strouhaný sýr
- pepř
- sůl
- vývar.
Postup receptu
- Drobně nakrájené žampiony osolíme, opepříme a podusíme na rozškvařených kostičkách slaniny
- Rybí filé nakrájíme na tenké plátky, polovinu urovnáme do zapékací misky, poklademe je žampionovou směsí, osolíme a přidáme druhou polovinu rybích plátků
- Ryby polijeme šťávou z dušených žampionů zředěnou 1,5 dl vývaru, v němž jsme rozmíchali mouku
- Posypeme strouhankou a strouhaným sýrem, poklademe vločkami másla a upečeme v horké troubě
- Příloha: vařené brambory, rýže, zeleninový salát