Řecké pokrmy jsou výtečné a nejsou vůbec složité na přípravu.
Proč si tedy některé z nich neuvařit?
Inspirujte se našimi 6 luxusními recepty z řecké kuchyně, díky kterým se rázem přenesete do země plné historie, slunce a oliv.
Máme pro vás sladkou baklavu, zdravý salát i autentickou musaku.
Dobrou chuť!
Mezi nejčastěji používaná koření v Řecku patří ta, která jsou typická pro tzv. středomořskou kuchyni. To znamená, že je zde oblíbená a hojně používaná bazalka, oregáno, rozmarýn, fenykl, tymián a petrželka. Kromě toho se bězně používá i kmín, majoránka, bobkový list a kopr. Koření se často využívá i prodává jako různé kořenící směsi. Jídla se poměrně dost dochucují česnekem.
Jako příloha se i v Řecku používají různě vařené, pečené nebo smažené brambory, často dochucené kořením, česnekem a různými bylinkami, které jim dodávají samostatnou chuť. Docela často se k jídlům podává jen chléb.
A jak se vám řecká jídla povedla? Napište nám do komentářů!