Příprava: 15 minut
Vaření: 15 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 50 dkg listového těsta
- 1 konzerva rybiček v oleji
- 4 rajčata
- 2 cibule
- 2 sterilované kapie
- 10 dkg hermelínu nebo tvrdého sýra
- špetka oregana
- šalvěje a bazalky
- 4 lžíce oleje
Postup receptu
- Těsto rozdělíme na 4 díly a každý díl zformujeme podle kulaté formy na pizzu, urovnáme dokulata a přehneme okraje
- Okraje pak prsty trochu zformujeme
- Na kola pizzy rozložíme rajčata nakrájená na plátky, cibuli nasekanou na kostičky a na drobné kousky nakrájené rybičky
- Posypeme nasekanou kapií, poklademe plátky hermelínu nebo posypeme strouhaným tvrdým sýrem, okořeníme bazalkou, oreganem a šalvějí a pokapeme olejem
- Upečeme v horké troubě dozlatova