Příprava: 20 minut
Vaření: 100 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 40 dkg bílých fazolí
- 2 l vody
- polévková zelenina
- 25 dkg uzeného bůčku nebo anglické slaniny
- 1 rajský protlak
- lžička majoránky
- chilli
- 1 lžíce sladké papriky
- 1/4 l kyselé smetany
Postup receptu
- Fazole přes noc namočíme
- Zeleninu nakrájíme nadrobno, cibuli a brambory na kostičky
- Slaninu nakrájíme na nudličky, rozpustíme ji a zeleninu, brambory a cibuli na ní asi 5–10 minut restujeme
- Přidáme fazole, v části vody rozmíchaný rajský protlak, sůl, koření a zbytek vody
- V tlakovém hrnci vaříme asi 20 minut (jinak asi 1,5 hodiny)
- Klobásu nakrájíme a přidáme k hotovému pokrmu prohřát, smetanu přidáváme podle chuti do talíře