Příprava: 10 minut
Vaření: 35 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 5 dkg moravské klobásy
- 2 brambory
- sůl
- mletý pepř
- kmín
- 2 l vývaru ( i z masoxu)
- hrst sušených hub
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 cibule
- 5 dkg másla
- 2 dl sladké smetany
- sekaná pažitka
- polévkové koření
Postup receptu
- Kostičky brambor zalijeme vývarem, přidáme sůl, kmín, pepř a předem namočené houby a zvolna vaříme
- Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou polévku zahustíme, dobře prošleháme a vaříme, až jsou brambory a houby měkké
- Přidáme na plátky nakrájenou klobásu, přilijeme smetanu, ještě krátce povaříme a dochutíme solí a polévkovým kořením
- Sypeme sekanou pažitkou