Rádi byste vyzkoušeli netradiční recepty, jejichž hlavní přísadou jsou kroupy ? Nebo spoléháte na klasiku ve stylu vánočního kuby?
Kroupy můžete využít jako skvělou zavářku do polévek, vmíchat je do kaší, a nebo je klidně můžete servírovat i jako samotnou přílohu místo rýže.
Recepty s kroupami jsou nenáročné na přípravu a vaše tělo vám za tuto zdravou obilovinu bude vděčné. Proto se nechte inspirovat některými z našich receptů.
Naše recepty
Víte, jak si vybrat kvalitní digestoř? V naší recenzi na odsavače par vám poradíme. Mrkněte se.
O ječných kroupách
Zatím co naše babičky používaly ječné kroupy úplně běžně jako my používáme třeba rýži, dnes najdete mnoho lidí, kteří je vůbec neznají.
Ječné kroupy se právem zařazují mezi potraviny zdravé výživy a na rozdíl od ostatních obilovin mají nižší podíl lepku.
Preventivně působí proti srdečně-cévním chorobám, žaludečním a střevním potížím. Taktéž snižují hladinu cholesterolu a lipidů v krvi a jsou velmi účinné proti zácpě.
Ječné kroupy obsahují velké množství sacharidů, bílkovin, vitaminů B a E, draslíku, vápníku, železa a selenu, látku, která se osvědčila v boji proti nádorům.