Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 3
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 3
Ingredience
- 20 dkg krupice
- asi 60 dkg vypeckovaných třešní
- 3/4 l mléka
- 10 dkg másla
- 10 dkg cukru
- 3 vejce
- špetka soli
Postup receptu
- Z mléka, másla a krupice se špetkou soli uvaříme hustou kaši
- Do prochladlé kaše vmícháme cukr a žloutky
- Větší polovinu těsta rozválíme do tukem vymazané formy, poklademe třešněmi a přikryjeme zbylou částí těsta
- Zvolna pečeme v mírné troubě
- Před dopečením potřeme tuhým sněhem z bílků oslazeným zašlehaným moučkovým cukrem a dopečeme
- Dopékáme do té doby, až sníh zrůžoví