V každém roce, kdy byla úroda jablek nadprůměrná, vyvstává otázka, co se všemi těmi jablíčky?
Nebo máte doma jablka, která začínají už okorávat a nechce se vám je zbytečně vyhazovat.
Přinášíme vám následujících 5 receptů na jablečné záviny z listového nebo kynutého těsta, na kterých si pochutná celá vaše rodina.
Naše recepty
K jablečným závinům si udělejte třeba caffe latte. Nemusíte přitom mít kávovar. Stačí vám kvalitní šlehač mléka. Podívejte se, jak si jej správně vybrat.
Velkou úrodu jablek můžeme také nakládat, sterilizovat a mrazit.
V zimě se nám jistě připravené zásoby jablek budou hodit třeba i v podobě chutného džemu nebo marmelády, jablečného octa, popřípadě přesnídávek pro děti.
Neměli bychom zapomínat ani na možnost nasušit si na zimu křížaly. Výhodou je to, že můžeme podle časových možností jablka loupat a krájet na silnější plátky a postupně sušit.
Pokud byste si z jablek rádi připravili nějaký další dezert, zkuste třeba některý z jablečných dortů.
Proč máme konzumovat jablka ? Jablka mají blahodárný účinek na celou trávicí soustavu a metabolismus. Tyto účinky nám pomohou předcházet závažným onemocněním jako rakovina střev a onemocnění zvaná dna.