Příprava: 25 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 25 dkg masa z uvařené slepice
- 3 vejce
- 3 žemle
- 2 dl smetany nebo mléka
- 5 dkg másla
- 1 malá cibule
- 1 lžíce strouhanky
- petrželka
- pepř
- sůl.
Postup receptu
- Z uvařené slepice obereme maso a nakrájíme ho na kousky
- Žemle nakrájené na kostičky pokropíme smetanou nebo mlékem s rozšlehanými žloutky
- Přidáme cibuli osmaženou na kousku másla, pepř, sůl a maso
- Promícháme a vmícháme ušlehaný sníh
- Směsí naplníme vymazanou a vysypanou zapékací misku nebo pekáček, povrch poklademe zbytky másla a pečeme ( asi 30 minut)
- Příloha: bramborová kaše, kompot