Když se řekne hovězí maso, většině z nás se vybaví především svíčková.
Existuje ale i jiná část, ze které se dají připravit neodolatelné pochoutky.
Nevěříte? Vyzkoušejte naše recepty na hovězí veverku!
Ať se již rozhodnete připravit ji klasicky ve formě steaku, na víně či jako guláš, gastronomický zážitek bude vždy zaručen!
Naše recepty
Co je hovězí veverka a jak ji správně připravit?
Pojmem hovězí veverka se označuje svalový úpon bránice, jenž je tvořen dvěma podlouhlými svaly, které jsou spojeny blánou. I když veverka není mezi lidmi zdaleka tak známá jako svíčková, je v mnohém její velkou konkurencí.
- Nejčastěji se z hovězí veverky vzhledem ke křehkosti a výrazné chuti jejího masa připravují především nejrůznější steaky.
- Kromě anglického označení hanger steak se můžete setkat i s francouzským onglet či italským lombatello.
- Po upečení je třeba nechat hovězí veverku před nakrájením přibližně 10 minut odpočinout, maso bude poté ještě křehčí a šťavnatější.
- Hovězí veverka se krájí vždy kolmo k vláknům.
Pusťte se do vaření co nejdříve! Ať se již rozhodnete vyzkoušet kterýkoli recept z hovězí veverky, výsledek bude vždy gurmánským zážitkem.