Nevíte, na jaký způsob si dnes uvaříte kuře? Jestli smažené, pečené nebo dušené?
Co je na tomto mase skvělé je to, že je nízkokalorické a je tedy vhodné pro ty, kteří dodržují zdravou životosprávu nebo si zkrátka chtějí pochutnat na libovém mase, které je navíc jednoduché na přípravu.
Existuje nespočet receptů s tímto druhem masa. Zde jsme pro vás vybrali ty nejlepší recepty na kuřecí prsa, ze kterých si jistě každý vybere svůj oblíbený.
Naše recepty
Tyto kuřecí dobroty mohou být ještě lahodnější, když k jejich pečení přidáte trochu páry. Jaké výhody mají parní trouby? V našem hodnocení jsme si zmínili i ty nejoblíbenější modely.
Kuřecí maso jako zdraví prospěšná součást jídelníčku
Kuřecí maso je dietní, avšak nutričně hodnotné. Lehce se tráví, jelikož jej tvoří jemná svalová vlákna a ta nejsou prostoupená kolagenem.
Nejdietnějšími a nestravitelnějšími úpravami masa je jeho vaření, dušení a úprava horkým vzduchem. Hlavní, na co si při jeho přípravě dát pozor, je to, abyste maso dostatečně tepelně upravili. Ale zároveň nevysušili.
Kuřecí maso obsahuje bílkoviny s obsahem všech esenciálních aminokyselin. Ty jsou nezbytné pro obnovu tkání a nárůst svalové hmoty. Hodí se tedy skvěle jako pokrm po cvičení nebo náročné fyzické aktivitě.
Dále obsahuje minerální látky a spoustu vitaminů. Oproti ostatním druhům masa, má kuře nižší energetickou hodnotu a malé množství tuku a cholesterolu. Je bohaté na fosfor, hořčík, železo, draslík, selen a vápník. Také obsahuje vitamin B3,B5 a vitamin B6.
Právě kuřecí prsa jsou nejdietnější částí kuřete. Když odstraníte i kůži, bude maso o to více zdravější. Obsah tuku v prsu kuřete je okolo 2%.
Tak už jste si vybrali svůj recept na kuřecí prsní řízky? Nebo si uvařte poctivý kuřecí vývar, který je taktéž velmi zdraví prospěšný.