Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 kuřecí řízky
- 20 dkg cibule
- 300 ml slepičího vývaru
- 100 ml bílého vína
- 70 dkg mraženého špenátu
- svazek lahůdkové cibulky
- 5 dkg mouky
- 5 dkg másla
- 4 lžíce strouhaného parmazánu
- 2 lžíce posekané petrželky
- sůl
- pepř
- 4 lžíce oleje
Postup receptu
- Kuřecí prsa osolíme, opepříme a opečeme na oleji
- K masu přidáme posekanou cibuli, přilijeme část vývaru, víno, petrželku a dusíme asi 20 minut
- K rozmrazenému špenátu přidáme na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibuli, osolíme a opepříme
- Na másle osmahneme mouku, zalijeme vývarem a necháme přejít varem, přidáme smetanu
- Pekáček vymastíme máslem, naplníme ho špenátem, přidáme kuřecí prsa a zalijeme omáčkou
- Posypeme parmazánem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 minut